Fysieke zorgbegeleiding

Door de toenemende agressie is er steeds meer vraag naar fysieke zorgbegeleiding door een beveiligingsmedewerker in samenwerking met een zorgbegeleider of sociaal-pedagogisch medewerker. Eye Watch Security Group heeft zich steeds meer gespecialiseerd in deze vorm van dienstverlening. Dankzij onze oriƫntatie, ervaring en kennis in de diverse zorgsectoren (in het bijzonder specialistische zorg zoals chronisch psychische, psychiatrische of psychosociale zorgbehoeftige, verslavingszorg en thuiszorg) mogen wij grote zorginstellingen tot ons klantenbestand rekenen. Onze beveiligingsmedewerkers zijn speciaal getraind en opgeleid, zo nodig scholen wij onze beveiligers om het half jaar bij.

Al onze beveiligingsmedewerkers die werkzaam zijn of in aanmerking komen voor deze specifieke werkzaamheden leiden wij na een psychologisch onderzoek en intakegesprek op tot fysieke zorgbegeleider. Onze beveiligingsmedewerkers moeten in het bezit zijn van het diploma beveiliger 2 en het certificaat deelname Controle Fysieke Beheersing. Ze moeten anti-agressietrainingen volgen, en cursussen BHV of EHBO en reanimatie. Ook moet elke beveiliger weten om te gaan met verbale en non-verbale agressie. De beveiliger heeft als kerntaak de veiligheid van het personeel, bezoekers en van de patiƫnten te waarborgen en zelf low-profile aanwezig te zijn.

Deze vorm van dienstverlening wordt steeds meer toegepast in zorginstellingen, voornamelijk in sociaal-maatschappelijke opvang voor psychisch behoeftigen, in opvangcentra voor verslavingszorg, in zelfstandige woongroepen voor mensen met een psychiatrische aandoening, et cetera.

VBE
VEB Erkend beveiligingsbedrijf - Particuliere BeveiligingsOrganisatie (PBO)
Keurmerk beveiliging
Keurmerk evenementen beveiliging
SGS ISO 9001:2008 System Certification
SGS VCA* System Certification