Genson Group versterkt beveiliging en gastvrijheid

Bij Genson, een sleutelfiguur in de teelt van zachtfruit, staat de veiligheid van tijdelijke medewerkers centraal. Met uitgebreide preventieve maatregelen en een sterke focus op beveiliging, waarborgt het bedrijf een veilige en gastvrije werkomgeving voor een groeiend personeelsbestand. “Je wilt de medewerkers een gastvrije ontvangst aanbieden.”

Genson, een toonaangevend bedrijf in de teelt van zachtfruit, richt zich op de productie van zachtfruitplanten, zachtfruit en prei. Met zijn hoofdkantoor in Sint-Oedenrode en verschillende locaties verspreid over het oosten van Noord-Brabant, is Genson een van de belangrijkste spelers in de tuinbouwsector.

Met bijna 500 hectare grond en 70 hectare glas speelt het bedrijf een cruciale rol in de regio. Gezien de omvang en seizoensgebonden fluctuaties van het personeel, hecht Genson veel waarde aan preventieve maatregelen op het gebied van beveiliging en gastvrijheid om de veiligheid en het welzijn van zijn medewerkers en hun omgeving te waarborgen.

Tijdens het hoogseizoen, dat loopt van eind maart tot september, groeit het aantal medewerkers van ongeveer 200 naar maar liefst 1.200, met een extra piek aan het einde van het jaar voor het inpakken van planten. Dit hoge aantal medewerkers en de snelle wisseling van personeel vereisen een doordachte aanpak op het gebied van beveiliging en gastvrijheid.

Warm welkom: het belang van hospitality

Toine Kuijs, HR Manager bij Genson Group, geeft aan dat veiligheid en beveiliging zijn essentieel voor Genson, vooral gezien de grote hoeveelheid tijdelijke medewerkers die tijdens het seizoen in de regio verblijven. “Wij zien goede huisvesting als een strategisch punt om ervoor te zorgen dat medewerkers zich veilig en comfortabel voelen. Dit draagt niet alleen bij aan hun welzijn, maar ook aan hun productiviteit en loyaliteit aan het bedrijf.”

"Focus op beveiliging en gastvrijheid is belangrijk voor het succes”

Marcel Janssen

Genson werkt samen met Eye Watch Security Group voor preventie en hospitality. Het teeltbedrijf en het Venrayse beveiligingsbedrijf hebben gezamenlijk een effectief plan opgesteld dat zowel preventie als hospitality biedt. Marcel Janssen, Chief Operational Officer van Eye Watch Security Group: “Door een sterke focus op beveiliging en gastvrijheid zorgen we samen met Genson voor een veilige en prettige werkomgeving, wat belangrijk is voor het succes en de tevredenheid van zowel tijdelijke als vaste medewerkers.” De combinatie van een coördinator huisvesting en surveillancediensten zorgen voor een verbetering van het leefklimaat.

Dit artikel verscheen eerder op Groentennieuws.nl.

Welk beveiligingsprobleem kunnen wij voor u oplossen?

Wij helpen u graag met beveiligingsadvies op maat.

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

TOP